Διεθνή

Η ναυτική υπεροχή της Ελλάδας: Ένα tweet όλο νόημα από το πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας

Ένα tweet όλο νόημα από τον πρίγκιπα Κάρολο, με το οποίο δείχνει το παρελθόν της Ελλάδας αλλά και την ναυτική της συνδρομή στους Βαλκανικούς πολέμους. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία με το φημισμένο Αβέρωφ που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις ναυμαχίες της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912) και της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913), και προφανώς ο πρίγκιπας δεν ξεχνάει και την ελληνική του καταγωγή καθώς ο παππούς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας.

Το πριγκιπικό ζευγάρι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Κρήτη, στις αρχές Μαΐου.

Πρόκειται για βασιλικό τουρ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου σε Γαλλία και Ελλάδα. Θα προηγηθεί η επίσκεψη στη Γαλλία και θα ακολουθήσει αυτή στην Ελλάδα, οπότε είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία άφιξης του Καρόλου και της Καμίλας στην Αθήνα. Σίγουρα η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαίου και τελευταίος σταθμός θα είναι η Κρήτη.

Σε tweet του μέσω του λογαριασμού του Clarence House (η βασιλική κατοικία του Καρόλου) ο πρίγκιπας, αφού λέει ότι η επίσκεψη στην Αθήνα θα είναι μια γιορτή για τη μακρά συνεργασία των δύο χωρών σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο και μια ευκαιρία για νέα συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας, παρουσιάζει το πρόγραμμα της επίσκεψης και ταυτόχρονα ανεβάζει φωτογραφίες από την Ελλάδα. Και όχι, το πριγκιπικό ζεύγος δεν επέλεξε ούτε την Ακρόπολη ούτε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ανέβασαν μια φωτογραφία του Θωρηκτού Αβέρωφ και μια από την Κνωσσό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top