Ελλάδα

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του ήρωα πιλότου

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε στο καθήκον αποδίδει η Βουλή των Ελλήνων. Εφαρμόζοντας την απόφαση η οποία ελήφθη ομόφωνα το 2010 η Βουλή ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι προχωρά  άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

“Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση με βάση την οποία η Βουλή “υιοθετεί” τα ανήλικτα τέκνα των πεσόντων στο καθήκον ανδρών και γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ελήφθη το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου.

Με βάση την απόφαση εκείνη στην αρχή κάθε έτους  η Βουλή χορηγεί από τον  προϋπολογισμό της μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε επισημάνει την υποχρέωση της Βουλής για “υιοθέτηση” των ανήλικών του Γιώργου Μπαλταδώρου γράφοντας στο  twitter: “Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας.Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top