Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ρίχνει στη μάχη κορυφαία στελέχη της ΝΔ – Ποιους βάζει στην πρώτη γραμμή

Επίθεση σε όλα τα κρίσιµα πολιτικά και κοινοβουλευτικά µέτωπα πραγµατοποιεί η Πειραιώς αυτό το διάστηµα, µε τα κορυφαία στελέχη της Ν.∆. να βγαίνουν µπροστά µε στόχο να αποδοµήσουν ακόµη περισσότερο το εγχείρηµα περί ηθικού πλεονεκτήµατος της Αριστεράς, αλλά και να καταγράψουν τους επικίνδυνους χειρισµούς της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. «Είναι σαφές ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιώκουν να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίµα µέσω της λασπολογίας και των γνωστών επικοινωνιακών τους κόλπων. Εµείς απαντούµε θεσµικά, αναδεικνύουµε τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και θέτουµε τη δική µας ατζέντα, γεγονός που, όπως καταδεικνύουν οι δηµοσκοπήσεις, εκτιµάται ξεκάθαρα από τους πολίτες», επισηµαίνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύµφωνα µε τους ίδιους, ιδιαιτέρως χαρακτηριστική ήταν η «πληθωρική παρουσία» των βουλευτών του κόµµατος στη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. «Οδηγήθηκε στην απόλυτη αυτοακύρωση και εξέθεσε τόσο τον εαυτό του όσο και την κυβέρνηση συνολικά, παραδεχόµενος τους λάθος υπολογισµούς που είχε παρουσιάσει αρχικά όσον αφορά το έλλειµµα του ΚΕΕΛΠΝΟ», λένε µε νόηµα. Φυσικά, ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον κοµβικό ρόλο που διαδραµατίζει στο συγκεκριµένο ζήτηµα ο αντιπρόεδρος της Ν.∆. Αδωνις Γεωργιάδης, τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο µιντιακό πεδίο, καθώς και ο εισηγητής του κόµµατος Γιώργος Γεωργαντάς. Μεταξύ άλλων, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο στέκονται στα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί από τη Ν.∆. (και από τον πρόεδρο των εργαζοµένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ) περί εµπλοκής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε υπόθεση απιστίας εις βάρος του Ελληνικού ∆ηµοσίου, µετά τη συµφωνία του µε εταιρεία security που εισέπραξε 8+3 εκατοµµύρια ευρώ και η οποία φέρεται να είχε πρόσβαση στο πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, νοθεύοντας, µε βάση τις σχετικές καταγγελίες στις οποίες είχε προχωρήσει ο Α. Γεωργιάδης, τα έγγραφα της περιόδου 2013-2014.

ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς επέδειξε άµεσα ανακλαστικά και σε ένα «µέγα θέµα ηθικής τάξης», όπως σηµειώνουν κορυφαίοι κοµµατικοί παράγοντες. Ο λόγος για τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Βρούτσης, αλλά και ο Γιάννης Τραγάκης και που οδήγησαν στο αίτηµα παραίτησης του Στάθη Μαρίνου από την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΦΚΑ. Με βάση τη «γαλάζια» ρητορική, ο τελευταίος, ως ειδικός σύµβουλος του διευθύνοντος συµβούλου της Η∆ΙΚΑ, ήταν παράλληλα και διαχειριστής εταιρείας που έπαιρνε µέσω της µεθόδου της απευθείας ανάθεσης έργα από τον συγκεκριµένο κρατικό φορέα. Στο κοµµάτι των εθνικών θεµάτων, ο Γιώργος Κουµουτσάκος ως τοµεάρχης Εξωτερικών, η πολύπειρη Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραµανλής junior έχουν αναλάβει να σηκώσουν το τελευταίο διάστηµα το φορτίο σχετικά µε την ανάδειξη των κυβερνητικών ανορθογραφιών και των λανθασµένων χειρισµών του διδύµου Καµµένου-Κοτζιά σε Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, αλλά και την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top