Ελλάδα

Η πρόγνωση της Meteo: Που θα βρέξει την Κυριακή του Πάσχα

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές και καταιγίδες τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα 8/4.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης αναμένεται καλός καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 Μποφόρ.

Αλλαγή αναμένεται από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, οπότε ο καιρός θα επιδεινωθεί στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τη Μ. Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, η οποία κατά τόπους θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής.

Το Μ. Σάββατο βροχές θα σημειωθούν σε Αιγαίο, Θράκη, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Σταδιακά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, φτάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 8 Μποφόρ, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα με τοπικές μόνο νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση αποτελεί το νότιο Αιγαίο, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες έως και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 8 Μποφόρ κατά τόπους, όμως στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 Μποφόρ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top