Ελλάδα

Το τελευταίο άρθρο του Γιώργου Κουρή: Τι έγραψε λίγες ώρες πριν πεθάνει

Το τελευταίο άρθρο του Γιώργου Κουρή έχει σημερινή ημερομηνία και αφορά στην αναβάθμιση των F-16 και στις σχέσεις που χτίζουν ΗΠΑ και Ελλάδα.

Προφανώς το έγραψε λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Η ΟΜΟΦΩΝΗ έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αναβάθμισης των F-16 θωρακίζει την άμυνα της χώρας σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προκαλεί με τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο” γράφει στο τελευταίο του άρθρο ο Γιώργος Κουρής.

Όπως αναφέρει “Η ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης σηματοδοτεί και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. ΓΙΑ πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες έχει διαμορφωθεί μια στρατηγική συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. ΕΞΑΛΛΟΥ η υποστήριξη των ΗΠΑ στα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι σταθερή τόσο στη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα όσο και στη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ΑΓΟΡΑ οπλικών συστημάτων δεν είναι μια αυτόνομη εμπορική πράξη. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ αποτελεί στρατηγική επιλογή και διπλωματική κίνηση.ΤΗΝ ώρα που οι Τούρκοι απομακρύνονται από την Αμερική και το ΝΑΤΟ αγοράζοντας ρωσικούς πυραύλους, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στη συνέχεια και γίνεται προνομιακός συνομιλητής με την υπερδύναμη που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top