Πολιτική

Ο Τζανακόπουλος σε ρόλο «δικαστή-ιερέα» βαφτίζει ενόχους

Μετά το γλέντι στο twitter με την ανάρτηση Τζανακόπουλου για το νυχτερινό τηλεφώνημα που ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλείται να δώσει εξηγήσεις και για τα όσα γράφτηκαν στην ανακοίνωση – απάντηση του Μαξίμου μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, όπου ο κ. Λιβανός αποκάλυπτε τις πιέσεις που δέχτηκε από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να εξασφαλίσουν μίζες.

Καταπέλτης για την στάση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και το ρόλο του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι τα όσα γράφει σήμερα στην στήλη του «Στίγμα» στα Νέα, ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του με τίτλο Καταδίκη χωρίς δίκη, αναφέρεται στο σοβαρό ατόπημα της ανακοίνωσης – non paper του Μεγάρου Μαξίμου.

Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει τι όνειρα βλέπει στον ύπνο του ή και στον ξύπνιο του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζανακόπουλος. Ούτε αν κοιμάται με πυτζαμάκια ή ξεσκέπαστος. Ή πολύ περισσότερο, αν ακούει «φωνές να τον απειλούν» τις νύχτες που η φύση ησυχάζει και οι άνθρωποι λογικά πέφτουν να ξεκουραστούν. Αν «ακούει» τέτοια πράγματα καλόν είναι να το κοιτάξει…

Επειδή όμως, είναι δικηγόρος, γόνος δικαστών, και αγαπημένο παιδί άλλων δικαστών, θα συμφωνήσει μαζί μου φαντάζομαι (φαντάζομαι λέμε…) ότι δεν μπορεί το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να υποδύεται ταυτόχρονα τον εισαγγελέα, τον ανακριτή και το δικαστήριο, και υπό την έννοια αυτή να εκδίδει απόφαση για υπόθεση που τελεί ακόμα υπό έρευνα. Ούτε είναι «ιεροεξεταστής» για να «βαφτίζει» ενόχους. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν, να καταδικάζει και να διασύρει πανελληνίως, έναν άνθρωπο ως «ναρκέμπορο», επειδή ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας, δεν αρέσει στην κυβέρνηση. Υποθέτω ως δικηγόρος θα είχε υποβάλει μέχρι και διακόσιες μηνύσεις αν συνέβαινε αυτό, και άλλες τόσες ενστάσεις, επ’ ακροατηρίω. Διότι αν το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με ευκολία και με πρακτικές που χαρακτηρίζουν «δικαστήρια» απολυταρχικών καθεστώτων, χούντες δηλαδή, αποφασίζει, έτσι, δια μιας, ότι ένας πολίτες που ερευνάται – χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η προδικαστική διαδικασία και πολύ περισσότερο να έχει εισαχθεί η υπόθεσή του σε δίκη – πρέπει και να καταδικάζεται, τότε τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά για την κατάστση της δημοκρατίας στη χώρα.  

Υποθέτω και πάλι, ότι ο και δικηγόρος Τζανακόπουλος θα έχει ακούσει, κάτι έστω, για το τεκμήριο της αθωότητας, εκεί στα έδρανα της Νομικής. Εκτός, κι αν – στα βήματα του προέδρου Αλέξη και αυτός – περνούσε απ’ έξω. Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό πια ότι αυτό που κάνουν είναι να κατασκευάζουν ατζέντες για προεκλογικά αφηγήματα δήθεν χρηματοδότησης της ΝΔ από «μαύρα ταμεία». Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια αδιέξοδη τακτική και δεν θα τους περάσει. Ματαιοπονούν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top