Πολιτική

Αποκαλύψεις Μπαλάφα: Τι λέει για συντάξεις, μνημόνιο και μεταναστευτικό

O υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο, την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, αλλά και τις περικοπές των συντάξεων .

Όσον αφορά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι έπειτα από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, η χώρα καταφέρνει να βγει από τα μνημόνια.

«Εμείς το καλοκαίρι του ’15, όταν μας είπαν για Grexit, είπαμε θα υποστούμε την συμφωνία την αρνητική. Καλά κάναμε και δεν είπαμε Grexit. Πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα.
Υπογράψαμε τριετές πρόγραμμα που συνοδευόταν από το μνημόνιο κατανόησης. Αυτό ακόμη και άνθrvpoi που δεν ήταν αντίπαλοί μας δεν πίστευαν ότι θα τελειώσει η εφαρμογή του. Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Και όπως είπε ο Γιούνκερ, η χώρα πάει για καθαρή έξοδο. Αυτήν την τριετία υλοποιήσαμε μία κακή συμφωνία με συνέπειες αρνητικές για τον κόσμο για να μη γίνει Grexit», σημείωσε.

Μετά τον Αύγουστο θα δούμε το θέμα των συντάξεων

Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, ο κ.Μπαλάφας ανέφερε: Μεταξύ των αναγκαστικών υποχωρήσεων δεχτήκαμε από 1/1/19 την μείωση των συντάξεων με βάση την προσωπική διαφορά. Ισχύει, δεν το παίζουμε τρελοί. Λέμε όμως ότι από την αρχή δύο πράγματα, πρώτον ότι αν εφαρμοστεί θα έχουμε αντισταθμιστικά μέτρα, και δεύτερον ότι -σε συνεννόηση με τους Θεσμούς και τους δανειστές- έχουμε όλα τα φόντα μετά την 20ή Αυγούστου να θέσουμε ζήτημα επανατοποθέτησης κάποιων μέτρων»

Ερωτηθείς, αν η κυβέρνηση αντέχει νέες περικοπές σε εκλογικό χρόνο, ο υφυπουργός απάντησε: «Προφανώς είναι από τα αρνητικά μέτρα και λέμε με βάση τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις θυσίες του λαού, έχουμε επιχειρήματα να προτείνουμε επανατοποθέτηση για το θέμα της μείωσης από το συντάξεων».

Για το μεταναστευτικό και την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μυτιλήνη και ερωτηθείς τις διμοιρίες που θα τον συνοδεύσουν, ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί αφορά το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση (…). Εσείς πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει χαζοχαρούμενος; Αυτό που δεν μπορεί κανείς να μας καταλογίσει είναι ότι προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας. Πάει ό,τι πρέπει να πάει, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας πάει κάπου. Δεν είναι μόνο το προσφυγικό, αλλά έχουμε την προκλητικότητα, την έξοδο από το μνημόνιο».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι ενώ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου υπάρχουν δυσκολίες λόγω των προσφυγικών ροών, υπάρχουν αυξημένεςκατά 35 – 45% προκρατήσεις για τουρισμό, αναφέροντας ιδιαίτερα τη Σάμο. Ισχύει και φέτος η βίζα για τούρκους τουρίστες, επίσης, λόγω αυτής της δυσκολίας, υπάρχει ακόμη ο μειωμένος ΦΠΑ. Στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, υπάρχουν σειρά εργων που γίονται παραγωγικά, για την εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες σε αυτά τα νησιά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top