Πολιτική

Η Τασία επιμένει: «Οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια»

Η περιβόητη φράση ότι «οι μετανάστες λιάζονται» όχι μόνο ήταν συνειδητή επιλογή της πρώην αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά και σήμερα αν τη ρωτούσαν θα επαναλάμβανε το ίδιο! Αυτό λέει η ίδια σε μια διαφορετικού τύπου συνέντευξή της στα «Νέα», με την εφημερίδα να εγκαινιάζει μια νέα στήλη, βάζοντας δύο διαφορετικές προσωπικότητες να συζητούν – τώρα η σημερινή αντιπρόεδρος της Βουλής συνομιλεί με τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου.

Η περίφημη φράση «οι μετανάστες λιάζονται» όχι μόνο ήταν συνειδητή επιλογή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου αλλά και σήμερα αν τη ρωτούσαν θα επαναλάμβανε το ίδιο.

Είπα τη φράση «λιάζονται» απόλυτα συνειδητά και, παρ’ όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο», υποστηρίζει η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνέντευξή της στα Νέα.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί έκανε τότε αυτή τη δήλωση συμπληρώνει ότι η φράση «απέδιδε αυθεντικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, όπως όλοι μας. Είχαν έρθει στην πατρίδα μας προκειμένου να ζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, ή εδώ ή στην Ευρώπη, κι ότι έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε, αλλά να τους καλωσορίσουμε.»

Οπως λέει ότι την είπε σε ένα πρωινό «που δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχαν αρχίσει να υποδαυλίζουν αυτά τα αισθήματα που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να τα γλυκάνουμε, τότε λοιπόν γινόταν προσπάθεια να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα φόβου λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες έχουν μαζευτεί στην Ομόνοια κι ότι μας «έπνιξαν».

Τότε λοιπόν μου ζήτησαν να απαντήσω «Τι κάνουν οι μετανάστες στην Ομόνοια;»

Κατάλαβα αμέσως ότι υπήρχε μια περιφρόνηση στην ερώτηση, πως υπονοούσαν ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον δημόσιο χώρο. Και έτσι είπα ό,τι είπα» κατέληξε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top