Πολιτική

Ποιοι «κόβονται» από τα γαλάζια ψηφοδέλτια…

Ήταν πολιτευτής και αποχώρησε οικειοθελώς από την πολιτική. Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και πρώην βουλευτή Καρδίτσα Σπύρο Ταλιαδούρο, που ο ίδιος ανακοίνωσε- αρχηγού παρόντος- ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Στην Πειραιώς χειροκροτούν τον Ταλιαδούρο και σημειώνουν ότι είναι υπέρ της ανανέωσης στα ψηφοδέλτια.

Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Σπ. Ταλιαδούρο, στέλνοντας όμως παράλληλα μηνύματα εντός των «γαλάζιων τειχών»: «Σήμερα με μεγάλη γενναιότητα δείχνει ο ίδιος το δρόμο της ανανέωσης. Μια πράξη βαθιά πολιτική και γενναία. Ο Σπύρος γνωρίζει ότι πρέπει να ξέρεις πότε μπαίνεις και πότε να βγαίνεις από πολιτική».

Δεν είναι, άλλωστε, κρυφό πως ο κ. Μητσοτάκης έχει διακηρύξει ότι στόχος του είναι να προχωρήσει στην ανανέωση της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστική η στήριξη στο μητρώο στελεχών αλλά και η δέσμευση του σε κάθε ψηφοδέλτιο της ΝΔ να υπάρχει ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς.

Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση, στο όνομα της ανανέωσης δεν θα ανεχθεί ο κ. Μητσοτάκης να εμφανίζονται ως υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη στα οποία δεν έχει δοθεί από την ηγεσία της ΝΔ το χρίσμα της καθόδου στις επόμενες εκλογές…

Γι’ αυτό, συμπερασματικά, υποψήφιοι στις εκλογές θα είναι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, αλλά οι υπόλοιποι θα περάσουν από την κρίση της ηγεσίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top