Πολιτική

Βαρέθηκε και ο Θεοδωράκης να βλέπει παραδοσιακές οικογένειες! Χαρακτηρίζει δειλούς όσους δεν συμφωνούν με το να δίνονται παιδιά σε ομοφυλόφιλους

Σφοδρή κριτική στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που διαφωνούν με την ψήφιση του άρθρου 8 για την ανάδοχη παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το δόγμα “κανένα Ναι, ποτέ και πουθενά”, ακόμα και σε νομοθετήματα που διορθώνουν έστω και λίγο την πραγματικότητα, προσβάλλει την δημοκρατία.

Δοξάστηκε στα χρόνια της κρίσης, “κανένα Ναι, ποτέ και πουθενά” έλεγε η Νέα Δημοκρατία στον Γιώργο Παπανδρέου και βέβαια “κανένα Ναι, ποτέ και πουθενά” έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, σαμποτάροντας ακόμη και τις πλέον αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς, οι βουλευτές εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών και γι’ αυτό υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις, να λύνουν προβλήματα, να αγωνίζονται για να αλλάξει η ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο την καλύτερη κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση. Οι συνεχείς αναβολές που έχουμε συνηθίσει να δίνουμε στην επίλυση των προβλημάτων σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας».

Όμως, ο κ. Θεοδωράκης δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά κατηγόρησε και για υποκρισία τους βουλευτές που δεν θέλουν να στηρίξουν το νομοσχέδιο, για να μη στηρίξουν όπως λένε την κυβέρνηση.

«Αρκετοί απ’ αυτούς που λένε σήμερα όχι στην αναδοχή γιατί δεν θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση λένε ψέματα. Στην πραγματικότητα δειλιάζουν, φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων, φοβούνται μητροπολίτες, φοβούνται τα καφενεία, φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις και για να μην πάρουν θέση για την αναδοχή.

Πολιτική δεν είναι να μετράς κουκιά στην ουρά της κοινωνίας. Πολιτική είναι να προηγείσαι και τελικά να ηγείσαι. Καλώ όλους όσοι είναι και δηλώνουν προοδευτικοί σε αυτή τη Βουλή να μην κλείσουν τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στην λογική, στα δικαιώματα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top