Οικονομία

Αιχμηρή και “ξεκάθαρη” απάντηση Στουρνάρα, περί “καθαρής” εξόδου…

Απάντησε ο κεντρικός τραπεζίτης μέσω κύκλων του, στις κυβερνητικές διαρροές και παραινέσεις που ζητούσαν την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα για τη συμφωνία στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με τις εν λόγω διαρροές, ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του κ. Στουρνάρα, ο κεντρικός τραπεζίτης όποτε τοποθετήθηκε για την «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια ή για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, το έπραξε είτε μέσα από τις εκθέσεις της ΤτΕ, είτε με επίσημες δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες του σε συνέδρια και εκδηλώσεις για την ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του κ. Στουρνάρα πως «με τον ίδιο τρόπο θα κινηθεί και τώρα και θα υπάρξουν εκπλήξεις στην τοποθέτηση του. Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο Facebook».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top