Ελλάδα

Ξανθιά «έκαψε» τον «καράφλα»

Ο πόθος του για μια ξανθιά γυναίκα έγινε «αχίλλειος πτέρνα» για τον γνωστό «νονό» της νύχτας Μανώλη Καραγιάννη, καθώς άθελά της έγινε «δόλωμα» που τον παρέσυρε σε παγίδα θανάτου.

Για να τη συναντήσει στο Παλαιό Φάληρο, ο 45χρονος, που ήταν στο στόχαστρο της Ασφάλειας για τα «συμβόλαια θανάτου» του Βασίλη Στεφανάκου και του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου (ο οποίος ήταν στην προσωπική φρουρά γόνου οικογένειας εφοπλιστών), έφυγε από την ασφαλή γι” αυτόν Δραπετσώνα χωρίς τη συνοδεία των σωματοφυλάκων που τον ακολουθούσαν σε κάθε βήμα του και το πλήρωσε με τη ζωή του!

Στο στόχαστρο αντιπάλων

Ο Καραγιάννης, που ήταν γνωστός στη νύχτα με τα προσωνύμια «Καράφλας», «Σαμπρέλας» και «Νταίζη», γνώριζε ότι ήταν στόχος και απέφευγε να κυκλοφορεί σε περιοχές που δεν ήταν δυνατόν να ελέγξει, μακριά από την ασφάλεια που του παρείχαν τα λημέρια του στον Πειραιά. Αλλωστε, εκεί ήταν ο απόλυτος άρχοντας και το τελευταίο διάστημα είχε κυριαρχήσει στον κόσμο της νύχτας, μπαίνοντας στο στόχαστρο των αντιπάλων του και όσων τον θεωρούσαν υπεύθυνο για μια σειρά από δολοφονίες κορυφαίων στελεχών του υποκόσμου. Ο ίδιος είχε γλιτώσει από δολοφονική επίθεση ακόμη και μέσα στις φυλακές, το 2017.

Ομως, οι επαγγελματίες εκτελεστές κατάφεραν να μάθουν το αδύνατο σημείο του «σκληρού» 45χρονου, που δεν ήταν άλλο από την εντυπωσιακή ξανθιά η οποία τον είχε ξελογιάσει, και έβαλαν άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να τον βγάλουν από τη μέση και να εισπράξουν τον πακτωλό χρημάτων που προσέφεραν οι ορκισμένοι εχθροί του.

Οταν ο «Καράφλας» έφθασε λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Αίαντος, και στάθμευσε το αυτοκίνητό του, τον προσέγγισαν από αντίθετα σημεία ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, και μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες, οι οποίοι τον έβαλαν σε διασταυρούμενα πυρά! Οι εκτελεστές του τον «γάζωσαν» από απόσταση λιγότερη των πέντε μέτρων, με ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 45 χιλιοστών.

Πιστόλι

Παρά τα τραύματά του, ο Καραγιάννης κατάφερε να βγάλει το πιστόλι του και να πυροβολήσει εναντίον των δολοφόνων του, και είναι ως τώρα άγνωστο αν τραυμάτισε κάποιον από αυτούς. Ομως, οι χαριστικές βολές προήλθαν από το 45άρι που κρατούσε ο εκτελεστής ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς είχε δεχθεί πολλές σφαίρες στην κοιλιακή, στη θωρακική χώρα, αλλά και στα πόδια.

Ο Μανώλης Καραγιάννης είχε θανάσιμη αντιπαλότητα με τον Βασίλη Στεφανάκο και γι” αυτό ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν για κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από τη δολοφονία του πιο «τρανταχτού» ονόματος της νύχτας. Ομως, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του. Το όνομα του«Σαμπρέλα» ενεπλάκη και στην πιο σκοτεινή και περίεργη δολοφονία, αυτήν του πρώην αστυνομικού και κομάντο της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, ο οποίος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα, με φιλίες και γνωριμίες στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής ως τα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Παπαχρήστου, τον περασμένο Μάιο, έξω από μια ταβέρνα στην Παιανία, το όνομα του «Καράφλα» έπαιζε έντονα στις έρευνες, καθώς οι φήμες έλεγαν ότι ο πρώην ΕΚΑΜίτης διατηρούσε φιλική σχέση με τον θανάσιμο εχθρό του Βασίλη Στεφανάκο. Πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, λένε ότι ο Παπαχρήστου, μέσω της εταιρίας σεκιούριτι που είχε συστήσει νόμιμα, φρουρούσε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα οποία ο Καραγιάννης είχε προσπαθήσει να ελέγξει με τους μπράβους του. Και για αυτή τη δολοφονία ο «Καράφλας» είχε κληθεί για κατάθεση στην Ασφάλεια, όμως είχε ισχυρό άλλοθι. Αλλωστε, στα μονοπάτια της νύχτας άλλος υπογράφει το «συμβόλαιο θανάτου» και άλλος αναλαμβάνει να το εκτελέσει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top