Διεθνή

Ψήνονται οι ΗΠΑ – Καίγεται η Ευρώπη: Θερμοκρασίες ρεκόρ και πρωτόγνωρος καύσωνας

Προειδοποιήσεις για την υγεία εκατομμυρίων Αμερικανών εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς όλες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από θερμοκρασίες ρεκόρ.

Οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλές ώστε ένας δημοσιογράφος στην πολιτεία Ουινσκόσκιν έψησε μπισκότα στο αυτοκίνητό του που είχε φθάσει τους 170 βαθμούς. Οι θερμοκρασίες έχουν φθάσει τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 35 βαθμούς Κελσίου) σε πολλές πόλεις γεγονός που αποτελεί ρεκόρ 100ετίας. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές για το φόβο ατυχημάτων απαγορεύτηκε η χρήση πυροτεχνημάτων κατά την εθνική εορτή των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου καθώς οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Οι θερμές μάζες πάντως, φαίνεται ότι έχουν διασχίσει τον Ατλαντικό και ήδη Αγγλία και Γαλλία αντιμετωπίζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωρών αυτών να ψάχνουν λίγη δροσιά σε θάλασσες, λίμνες, ποτάμια κ.λ.π. Στη Γαλλία, όπως και τον Καναδά ειδικά το θερμόμετρο έφθασε του 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Λονδίνο το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 35 βαθμούς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top