Πολιτική

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Γιατί μπήκα στην κυβέρνηση Τσίπρα

«Έχω έρθει με ένα σοβαρό αίσθημα ευθύνης. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Και είναι σημαντικό ποια χαρακτηριστικά θα έχει αυτή η νέα σελίδα» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από την Όλγα Γεροβασίλη.

H ίδια υπενθύμισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια απείχε από την πολιτική και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκε την τιμητική όπως τη χαρακτήρισε πρόταση του πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επειδή «η χώρα γυρίζει σελίδα μετά από 10 δύσκολα χρόνια».

Το μέλλον της χώρα μας αφορά όλους, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «υποστήριξα την ανάγκη μίας προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας». Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν θα είναι όλα εύκολα.

Η κ. Γεροβασίλη έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πορείας της στο υπουργείο, λέγοντας: «Κάναμε αργά και σταθερά βήματα στη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Βασική μας μέριμνα ήταν η κάλυψη των αναγκών του πολίτη. Δουλέψαμε εντατικά σε δύο παράλληλους άξονες. Πρώτον, στο να αναστραφεί η εικόνα της χώρας. Ο δεύτερος άξονας ήταν το δημόσιο να γίνει ένας βασικός πυλώνας. Η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει αξιοκρατικά εργαλεία. Το δημόσιο διαθέτει αξιολόγηση δομών, ενιαίο σύστημα κινητικότητας, αναβάθμιση του συστήματος Ερμής και διαφανείς διαδικασίες. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Διαπραγματευτήκαμε μεθοδικά για τη διαφύλαξη της αξιοπρεπούς συναλλαγής στο Δημόσιο. Αποκαταστήσαμε την εργασιακή ασφάλεια. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλα τα στελέχη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top