Ελλάδα

Με διαδικασίες εξπρές επιστρέφει στις φυλακές ο Αριστείδης Φλώρος

Μετά την άσκηση έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών σε βάρος του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον 39χρονο κρατούμενο, η συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών για την έκδοση βουλεύματος που θα ανέτρεπε το προηγούμενο, έγινε χθες αργά το βράδυ.

Οι δικαστές αποφάσισαν να κάνουν δεκτή την έφεση και με το διατακτικό του βουλεύματος σήμανε η ώρα για την σύλληψη του 39χρονου. Αμέσως, ο εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψη του επιχειρηματία και την επιστροφή του στις φυλακές. Το διατακτικό διαβιβάστηκε στη ΓΑΔΑ όπου και μετήχθη ο κρατούμενος, αρχικά ως προσαχθείς.

Η προσαγωγή του 39χρονου έγινε αρχικά με την αιτιολογία της διασφάλισης μη διαφυγής του, καθώς υπήρχαν πληροφορίες στην αστυνομία πως ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος ήταν «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δόθηκε στον ίδιο όταν συνελήφθη στη Βούλα, ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς – τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα, ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Όπως είναι γνωστό η αποφυλάκιση Φλώρου λόγω προβλημάτων υγείας ( αναπηρία άνω του 67/%) έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με τον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη να δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετών Χαλκιδας για την έφεση του πρωτοβάθμιου βουλεύματος.

Ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος ήδη μελετούσε τα έγγραφα για το ενδεχόμενο να ανατρέψει την πρώτη κρίση των δικαστών, άσκησε τελικά χθες το μεσημέρι την έφεση και – με πρωτόγνωρες για τη Θέμιδα διαδικασίες – οι εφέτες δικαστές έκαναν δεκτή την άποψή του για ανατροπή της απόφασης με την οποία ο 39χρονος αποφυλακίστηκε με όρους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top