Ελλάδα

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε βρέφος στην Αθήνα

Εντείνεται η ανησυχία στους γονείς καθώς έγινε γνωστό και  δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε ένα κοριτσάκι,  13 μηνών από το Ν. Ηράκλειο το οποίο νοσηλεύεται  στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών. Πρόκειται για  το  δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε παιδί, μέσα στο μήνα, αφού προ ημερών η νοσος, διαγνώστηκε σε  τετράχρονο αγοράκι από τη  Νίκαια.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται ύπουλη καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς.

Από την αρχή του έτους,  έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά Μηνιγγίτιδας σε όλη την χώρα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κομοτηνή, Βέροια, Τρίπολη και Ρόδο.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της Μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών .

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top