Ελλάδα

Χάσμα στην Ιερά Σύνοδο: Αποχώρησε και 2ος Μητροπολίτης

Μετά τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, αποχώρησε και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ.

Ο κ. Δανιήλ θεωρείται ένας από τους μητροπολίτες που τηρούν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και σπάνια προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις για τις θέσεις του εκτός της Ιεραρχίας.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι ο ίδιος κατά την αποχώρησή του επέπληξε δημοσιογράφο όταν τον ρωτούσε για τους λόγους της αποχώρησης λέγοντας «σας παρακαλώ, ανάκριση θα μου κάνετε;».

Νωρίτερα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αποχώρησε από τη συζήτηση, σαφώς ενοχλημένος.

Οι τελευταίες πληροφορίες, από το dogma.gr, λένε ότι οι Ιεράρχες δε θα προβούν σε ψηφοφορία, αλλά θα εγκριθεί η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από αρχιερείς, οι οποίοι θα γνωρίζουν από νομικά, την νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου

Όλο το παρασκήνιο

Στο πλαίσιο της αρχικής εισήγησής του ο Αρχιεπίσκοπος κατέστησε σαφή την επιθυμία του να εγκριθεί η συμφωνία με τον Πρωθυπουργό στα σημεία που αφορούν στη μισθοδοσία του Κλήρου. Μάλιστα,

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ωστόσο, όταν έλαβαν το λόγο και οι υπόλοιποι ιερείς τους διέκοπτε διαρκώς. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Μακαριώτατος, ο οποίος του ζήτησε να περιμένει να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις όλων των Μητροπολιτών και εν συνεχεία να δευτερολογήσει. Στο σημείο αυτό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προτίμησε να αποχωρήσει.

Το λόγο έχουν ήδη λάβει οι Μητροπολίτες Δημητριάδος , Θεσσαλονίκης, Μάνης, Ναυπάκτου, Νέας Ιωνίας, Ιωαννίνων, Αλεξανδρουπόλεως και Καισαριανής, ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι αυτή την ώρα έχει αποχωρήσει.

Το λόγο αυτή τη στιγμή έχει και πάλι λάβει ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ συνολικά έχουν ζητήσει να μιλήσουν 20 Ιεράρχες.

Κύκλοι προσκείμενοι στον Αρχιεπίσκοπο διαψεύδουν ότι ακούστηκε από το στόμα του Μακαριωτάτου η φράση: «όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας, φεύγει!»

Ενδεικτικό, του κλίματος που επικρατεί είναι πως το συνοδικό μέγαρο στον πρώτο όροφο του οποίου συνέρχεται η Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποκλειστεί και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top