Πολιτική

Γυναίκα η «εκλεκτή» του Τσίπρα: Μια Αγγελοπούλου υποψήφια για το δήμο Αθήνας (Φωτο)

Σε γυναίκα δημοτική σύμβουλο, καταλήγει σύμφωνα με  πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της υποψήφιας του κόμματος στο δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται, για την 37χρονη δημοτική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνα Αγγελοπούλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το aftodioikisi.gr, θα «παίξει» κόντρα στους Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Η υποψηφιότητά της εντάσσεται στη τακτική ΣΥΡΙΖΑ του «φυτωρίου των Αριστερών», της ανάδειξης δηλαδή νεαρών στελεχών όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014, ο οποίος στη συνέχεια αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή.

Αλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δέκα μόλις χρόνια πριν, ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του Συνασπισμού στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Είχε προηγηθεί το «χρίσμα» του πρώην συντρόφου του, του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος είχε προτείνει στην ΠΓ του κόμματος τον σημερινό πρωθυπουργό, ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Ποια είναι η Ελθήνα Αγγελοπούλου 

Η Ελθήνα Αγγελοπούλου από το 2008 έως το 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία συμμετέχει από το ξεκίνημά της, το 2006. Επανεξελέγει το 2014 μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο και αντικατέστησε στη θέση του επικεφαλής όταν εκείνος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Στη συνέχεια ωστόσο την θέση της κ. Αγγελοπούλου κατέλαβε λόγω «επετηρίδας» ο Ρήγας Αξελός, κι εκείνη είναι σήμερα απλή δημοτική σύμβουλος. Η Ελθήνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ ήταν υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας. Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα, σε κινήματα πόλης, σε δράσεις για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής, ενώ ήταν παλαιότερα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κ. Αγγελοπούλου, μετά το «όχι» του καθηγητή του ΕΜΠ και Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ Α.Ε., Νίκου Μπελαβίλα, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προϋπόθεση το Μαξίμου, για την υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων, σε συνέχεια μάλιστα του επιτυχημένου πειράματος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς όπως τονίζεται:

Πρόκειται για μία αντισυστημική, αντισυμβατική υποψηφιότητα απέναντι στις δύο, καθεστωτικής λογικής, υποψηφιότητες των Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου.

Είναι αυτοδημιούργητη και, βεβαίως, δεν προέρχεται από «τζάκι», γνωρίζει τα θέματα του δήμου με τα οποία ασχολείται από το 2006 και είναι νέα και γυναίκα απέναντι σε δύο άνδρες υποψηφίους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top