Ελλάδα

«Βγάλτε με από τη φυλακή και δεν θα φύγω…»

Την υπό όρους αποφυλάκισή του ζητά ο Αρτέμης Σώρρας με αίτησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, πέντε μήνες μετά την προφυλάκισή του.

Ο Αρτέμης Σώρρας επικαλείται την ιδιότητά του ως πολιτικού αρχηγού, για να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα, παρότι οι ελληνικές αρχές τον καταζητούσαν επί 15 μήνες.

Στην προσπάθειά του μάλιστα να δικαιολογήσει την 15μηνη εξαφάνισή του, υποστηρίζει στην αίτησή του πως το διάστημα εκείνο κινδύνευε η ζωή του και κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι “δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτησή του για αποφυλάκιση ο Αρ. Σώρρας υποστηρίζει ότι προφυλακίστηκε άδικα και ότι «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του».

Ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του το περασμένο καλοκαίρι είχε κριθεί προφυλακιστέος εμμένοντας στον αρχικό του ισχυρισμό ότι έχει στα χέρια του τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα.

Σε βάρος του Αρτ. Σώρρα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα απάτης, κ.ά.

Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων

Την ίδια ώρα, οι κατηγορούμενοι στην συγκεκριμένη δικογραφία συνεχώς αυξάνονται, καθώς ο ανακριτής που την χειρίζεται έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα 10 προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά εκτός από τον Αρτέμη Σώρρα κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και επτά ακόμη πρόσωπα στενοί του συνεργάτες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top