Πολιτική

Βιαζόταν η κυρία Τασία να εγκαταλείψει την έδρα: «Επρεπε ήδη να έχω φύγει πριν από δέκα λεπτά»

Την δυσαρέσκειά του για την «υποβάθμιση των εργασιών της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και τον τερματισμό των ομιλιών άρον – άρον λόγω «ειλημμένων υποχρεώσεων της Αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου» κατήγγειλε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαξιώνει και υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, ενώ η Ολομέλεια τερματίζει άρον – άρον τις εργασίες του Νομοθετικού έργου λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων της Αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου», δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαξιώνει και υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο. Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Πολλοί Υπουργοί δεν προσέρχονται στην διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για να απαντήσουν σε Ερωτήσεις με τη φτηνή δικαιολογία του «φόρτου εργασίας». Η Ολομέλεια τερματίζει άρον – άρον τις εργασίες του Νομοθετικού έργου λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων της Αντιπροέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Την ίδια ώρα δεκάδες τροπολογίες «ψηφίζονται» χωρίς συζήτηση και μάλιστα ορισμένες κατατίθενται αιφνιδιαστικά, λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι πολύ  σοβαρός λόγος για να φύγει αυτή η κυβέρνηση», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Αφορμή για αυτή την δήλωση – διαμαρτυρίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτέλεσε το γεγονός ότι σήμερα δεν συζητήθηκε καμία επίκαιρη ερώτηση από όσες είχαν προγραμματιστεί με αιτιολογία «φόρτου εργασιών και άλλων υποχρεώσεων» των υπουργών. Ότι χθες στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού στην Ολομέλεια υπήρξε «βροχή» τροπολογιών που έφεραν υπουργοί όταν η συζήτηση ήταν σε εξέλιξη. Ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε το γεγονός ότι η Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, χθες πίεσε τους βουλευτές να κλείνουν με τις ομιλίες τους γιατί η συνεδρίαση είχε τραβήξει… μακριά και είχε τελειώσει η βάρδια.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ (ΚΚΕ): Εν πάση περιπτώσει, όχι απλώς διαφωνούμε, αλλά καταγγέλλουμε όλη αυτή τη διαδικασία που την έχετε μετατρέψει σε επιστήμη! Τι να κάνουμε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Όλοι παραβιάζετε τον χρόνο, αλλά δυστυχώς μια φορά στις τόσες φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο προγραμματισμός που έχει γίνει για τις εργασίες της Βουλής.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ (ΚΚΕ): Να σας πω κάτι; Η κυρία Υπουργός μίλησε είκοσι λεπτά από τα δεκαπέντε που της δώσατε. Άλλος, για να τοποθετηθεί ως δευτερολογία, απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει. Είμαι μόνο εγώ που ζήτησα τον λόγο για την τροπολογία…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Έπρεπε ήδη να έχω φύγει πριν από δέκα λεπτά.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ (ΚΚΕ) : …και μου αφαιρείτε και αυτό το δικαίωμα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Συντυχάκη, εγώ έπρεπε να έχω φύγει πριν από δέκα λεπτά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top