Πολιτική

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου που θα καθορίσει το μέλλον της συγκυβέρνησης

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελικά η πολύκροτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικώς και συμφώνησαν να συναντηθούν στις 10:30.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ το συντομότερο δυνατό. Οι πληροφορίες άλλωστε θέλουν την κυβέρνηση να στέλνει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ψηφίζεται αυτή μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Τσίπρας και Καμμένος πήραν το… χρόνο που ήθελαν με την αναβολή της Παρασκευής και τώρα καλούνται (ο δεύτερος περισσότερο) να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το δίλημμα του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, πάντως, παραμένει: στήριξη στην κυβέρνηση ή ψήφος εμπιστοσύνης.

Αν και όλα παραμένουν σε επίπεδο σεναρίων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος (μετά το… άκυρο που του έριξαν οι ίδιοι οι βουλευτές του) αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό και να “βγάλει” από το κυβερνητικό σχήματα τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, θα συνεχίσει μεν να στηρίζει την κυβέρνηση σε όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ όταν φτάσει η ώρα για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος θα θέσει στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top