Ελλάδα

Lidl, χαμός: Τι νέο ανοίγει και προκαλεί πανικό στην αγορά. Πως χτυπάει Σκλαβενίτη, κίνηση ματ

Επενδύσεις συνολικού ύψους 100-120 εκατ. ευρώ για την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 – Φεβρουάριος 2020) προγραμματίζει η Lidl Ελλάς, με στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Η γερμανική αλυσίδα, η οποία συμπληρώνει δύο δεκαετίες από τη στιγμή που «αποβιβάστηκε» στην Ελλάδα, έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις όλο αυτό το διάστημα που υπερβαίνουν το 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 ετών της εταιρείας στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης το δίκτυό της θα έχει ενισχυθεί με δύο ακόμη καταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Λάρισα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σημείων πώλησης από 221 που είναι σήμερα σε 223. Στην τρέχουσα χρήση η Lidl Hellas, που σημειωτέον αποτελεί τη μοναδική εκπτωτική αλυσίδα (hard discounter) στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα, υλοποιεί επενδύσεις ύψους 85-100 εκατ. ευρώ.

Για τη χρήση 2020-2021 η εταιρεία προγραμματίζει την ίδρυση δύο ακόμη καταστημάτων, ενώ σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι τα καταστήματα να φτάσουν τα 300, προκειμένου να αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη. Η εταιρεία διαθέτει επίσης πέντε κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics centres) στη Σίνδο, τα Τρίκαλα, τη Θήβα, την Πάτρα και τα Καλύβια Αττικής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top