Πολιτική

Δεν βγάζεις άκρη με Συριζαίους! Πελεγρίνης: Μας κόστισε ακριβά ο Τσίπρας, αλλά…

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης εκτιμά οτι ναι μεν η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα μας κόστισε ακριβά και πολλά δις αλλά…συνεχίζει να τον εκτιμά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 , ο κ. Πελεγρίνης- που άφησε εποχή με τις ατάκες του, την εποχή που ήταν υφυπουργός Παιδείας και ερασιτέχνης ηθοποιός- αναφερόμενος στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τον εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο, είπε οτι «υπάρχει μια παλιά σχέση με τον πρωθυπουργό και νομίζω ότι αυτή είναι που λειτούργησε».

«Τον εκτιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, από τα αποτελέσματα των ενεργειών του. Μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα;», ανέφερε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης εκτιμά οτι ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή μάχη και όταν είδε οτι φθάνει σε αδιέξοδο, οπισθοχώρησε. Και ναι μεν αυτό κόστισε στους Ελληνες φορολογούμενους πολλά δις… αλλά σε αντίθετη περίπτωση, θα οδηγούμασταν στην καταστροφή.

Μιλώντας για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση του Αλέξη Τσίρπα σημειώνοντας ότι «είναι λογικό όταν βλέπεις τείχος, να αλλάξεις και να πας παρακάτω».

«Ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός, το πάλεψε έξι μήνες, δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που ήθελε και έκανε τη στροφή. Αυτή η στροφή οδήγησε την Ελλάδα εκτός μνημονίου. Το σημαντικό είναι αν αυτή η στροφή είχε αποτέλεσμα, και είχε. Βγήκαμε από τα μνημόνια», είπε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναφερόμενος δε στο κόστος της διαπραγμάτευσης Τσίπρα, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ανέφερε: «Να δεχτώ ότι χάθηκαν αρκετά δισ. ευρώ. Το θέμα είναι ότι αν έμενε σε αυτή την αδιάλλακτη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα μας».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε, «εσείς θα προτιμούσατε αυτό που έγινε με τον κ. Σαμαρά, με το που εκλέχτηκε, να μην κάνει καμία προσπάθεια και να παραδοθεί;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top