Ελλάδα

Έκανε αναλήψεις με τις κάρτες που έκλεψε στη Θάσο

Ένας οδηγός φορτηγού άφησε μέσα το φορτηγό με δύο κάρτες και την ατζέντα που είχε γραμμένους τους κωδικούς PIN – Ο κλέφτης άδειασε τον λογαριασμό του 

Ακριβά στοίχισε στον ιδιοκτήτη ενός Ι.Χ. φορτηγού στην Θάσο το λάθος του να ξεχάσει να το κλειδώσει, αφήνοντας μάλιστα στο εσωτερικό του τις δύο τραπεζικές κάρτες του και μία ατζέντα, στην οποία είχε γραμμένους τους κωδικούς ΡΙΝ! Ο επιτήδειος που τις άρπαξε, δεν δυσκολεύτηκε να αδειάσει τον λογαριασμό του.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος του νησιού, με τις κλεμμένες κάρτες έγιναν τρεις αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ και ο δράστης “σήκωσε” συνολικά 460 ευρώ. Δεν υπολόγισε, όμως, ότι την ώρα που έκανε ανάληψη, τον κατέγραφε η κάμερα του μηχανήματος. Έτσι, ο 41χρονος Έλληνας ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή, κλοπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

*** Δεν πρόλαβε να χαρεί τα “κέρδη” του ένας 60χρονος πορτοφολάς ο οποίος ξάφρισε το πορτοφόλι ενός ηλικιωμένου στην Καρδίτσα, το μεσημέρι της Πέμπτης. Το θύμα αντιλήφθηκε την κλοπή και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι εντόπισαν άμεσα τον δράστη, τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του 410 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο. Ο 60χρονος ανακρίνεται και για άλλες κλοπές στην Ασφάλεια, πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Δημοφιλέστερα

To Top