Ελλάδα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Ο κκ Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των πολιτών που βρίσκονταν σε ισλαμικά τεμένη στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, καταδικάζει κάθε πράξη μίσους και φονταμενταλισμού και καλεί σε διαφύλαξη της ειρηνικής συνύπαρξης

Με τον Μητροπολίτη Νέας    Ζηλανδίας  Μύρωνα  επικοινώνησε το πρωί της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη δολοφονική επίθεση σε δύο ισλαμικά τεμένη στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

O Οικουμενικός Πατριάρχης   και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει από το πρωί σε τακτική συνεδρίασή της για το μήνα Μάρτιο, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση κατά πολιτών που βρίσκονταν σε δύο ισλαμικά Τεμένη της πόλης Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Παναγιώτατος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς καταδικάζουν απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια καθώς και κάθε πράξη μίσους και φονταμενταλισμού και καλούν όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους ενώ εύχονται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση  στους τραυματίες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε με τον επιχώριο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνα και του ζήτησε να μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τις Αρχές, τη μουσουλμανική Κοινότητα και συνολικά στον λαό της Νέας Ζηλανδίας.

Δημοφιλέστερα

To Top