Διεθνή

Αετοί σκορπούν τον τρόμο κλέβοντας φαγητό από τα χέρια των ανθρώπων

busdkadka1.jpg

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στο χωριό Stokenchurch στο Buckinghamshire ένα σμήνος αετών που πετούν κυκλικά πάνω από τα σπίτια τους και κάνουν τις εντυπωσιακές «βουτιές» τους από τον ουρανό με αποτέλεσμα κάποια από τα παιδιά να φοβούνται να βγουν έξω!

Οι κάτοικοι παρομοιάζουν τα σκηνικά με ζουν με σκηνές από την ταινία «Τα πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ μετά από «επίθεση» που δέχθηκε ένα κοριτσάκι στο χωριό, με στόχο το… καπ κέικ που κρατούσε.

Η Debbie Francis περιέγραψε στη Daily Mail τη στιγμή που η κόρη της βρισκόταν σε ένα πάρτι γενεθλίων όταν ένα από τα πουλιά έκανε «βουτιά» από τον ουρανό και της γρατζούνισε το κεφάλι προσπαθώντας να της πάρει το καπ κέικ από το χέρι.

busdkadka2.jpg

«Ήταν τρομακτικό, η μικρή φοβήθηκε πολύ, το πουλί τη χτύπησε με τα πόδια του. Έτρεξε λίγο αίμα αλλά της άφησε δύο σημάδια στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Πλέον όταν η Ava βγαίνει έξω κοιτάει αν υπάρχουν πουλιά στον ουρανό».

busdkadka3.jpg

«Ήταν τρομακτικό να βλέπεις τους αετούς να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας και ξαφνικά ένας από αυτούς βούτηξε για να αρπάξει φαγητό, ήταν τρομακτικό», περιέγραψε η Natalie English που ήταν επίσης στο πάρτι. «Όταν αργότερα είπα στην κόρη μου πως θα άμε για πικ νικ με ρώτησε αν θα μας κάνουν τα πουλιά κακό, ακόμα φοβάται αυτό που είχε δει με την Ava».

busdkadka4.jpg

Η Michelle Evans, επίσης κάτοικος Stokenchurch, ανέφερε δύο παρόμοια περιστατικά με θύμα τον άνδρα της και την κόρη της και «στόχους» ένα σάντουιτς και μισή σοκολάτα.

Οι κόκκινοι αετοί έφτασαν στο χείλος της εξαφάνισης στη Βρετανία τον 20ο αιώνα και σήμερα είναι προστατευόμενο είδος. Η θανάτωσή τους τιμωρείται με έξι μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Άλλοι κάτοικοι πάντως του Stokenchurch κατηγορούν τους ντόπιους που ενθαρρύνουν τις «επιθέσεις» των αετών με το να τους ταΐζουν.

«Εμείς τους μάθαμε να μην μας φοβούνται και τους δείξαμε πως είμαστε πηγή τροφής, ένα επικίνδυνο μήνυμα προς ένα άγριο ζώο», δήλωσε η Sallie Sayers προσθέτοντας: «Όπως πάντα κάποιος θα ζητήσει να σκοτωθούν οι αετοί αλλά για μένα αυτό θα είναι μια κακή, μια εγκληματική απάντηση σε ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργήσαμε».

busdkadka1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top