Διεθνή

Αφού ψήφισαν Brexit, οι Βρετανοί googlαραν «τι είναι η ΕΕ;»

Σοκαριστική η άγνοια των ίδιων ανθρώπων που, πιθανότατα, προσήλθαν στις κάλπες για το Brexit ή το Bremain και ψήφισαν χωρίς να γνωρίζουν τα πλέον στοιχειώδη: «Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;» – «Είμαστε μέσα ή έξω από την ΕΕ;» – «Γιατί η Βρετανία βγαίνει από την ΕΕ;» είναι μερικές μόνο από τις πιο χαρακτηριστικές απορίες των Βρετανών.

Τον μύθο περί ενημερωμένων, συνειδητοποιημένων και περίσκεπτων πολιτών καταρρίπτει η Google. Στο twitter αποτυπώνονται πλήρως και αναλυτικά οι ανησυχίες των Βρετανών, μέσω των τάσεων που επικρατούν μεταξύ των δημοφιλών αναζητήσεων. Θυμίζοντας τις διερωτήσεις του κινηματογραφικού Φόρεστ Γκαμπ, οι Βρετανοί ψάχνουν απαντήσεις για σοβαρά ή, έστω, εύλογα ερωτήματα όπως πχ «ποιος θα διαδεχτεί τον Κάμερον;» και «τι θα συμβεί εάν η Αγγλία ψηφίσει Brexit και η Σκοτία Bremain;» – «Τι σημαίνει ‘αποδυνάμωση της στερλίνας’;» κ.λπ

Φυσικά, υπάρχουν πάντα εκείνοι που ζητούν μια έξοδο άμεσης διαφυγής, οπότε ρωτούν «τι χρειάζεται για την απόκτηση ιρλανδικού διαβατηρίου;» ή «πώς θα αγοράσω χρυσό;». Ωστόσο, το «τι είναι το δημοψήφισμα;» ενώ έχουν κλείσει οι κάλπες, μοιάζει πραγματικά με τρολάρισμα.

unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed (9)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top