Ελλάδα

Άγκυρα: Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

C46625660803F87DAEEE4189953C904A.jpg

Προεδρική πηγή διευκρίνισε ότι η θλίψη που εκφράζονται στην επιστολή δεν απευθύνεται στο ρωσικό κράτος, αλλά στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε, και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αποζημίωση όπως αξιώνει η Μόσχα

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επιστολή του υποστήριξε την Τρίτη η Άγκυρα, διαψεύδοντας τη ρωσική πλευρά.

«Η επιστολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Ρώσο ομόλογό του, στην οποία ζητεί την αποκατάσταση των ‘‘παραδοσιακών φιλικών σχέσεων’’, δεν περιλαμβάνει λέξεις ‘‘συγγνώμης’’ για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο του 2015» ισχυρίστηκε την Τρίτη προεδρική πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Στην επιστολή που απεστάλη τη Δευτέρα, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου, του οποίου πολεμικό αεροπλάνο είχε καταρριφθεί εξαιτίας ‘‘παραβίασης (τουρκικού) εναέριου χώρου’’, ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η θλίψη που εκφράζονται στην επιστολή δεν απευθύνεται στο ρωσικό κράτος, αλλά στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε, και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αποζημίωση όπως αξιώνει η Μόσχα.

«Η θέση της Τουρκίας για τη Συρία, την Ουκρανία και την Κριμαία θα παραμείνει αμετάβλητη» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά, από τούδε και στο εξής θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε άμεσα με τη Ρωσία για αυτά τα ζητήματα και να συμμετάσχουμε στις εξελίξεις» τόνισε.

Η πηγή πρόσθεσε «ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα συμβάλουν στην άρση τυχόν περιορισμών που έχουν ως στόχο την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας. Η Άγκυρα θα παρακολουθεί επίσης τις ρωσικές κυρώσεις για τα γεωργικά προϊόντα, πρόσθεσε.

Πάντως, η τουρκική δικαιοσύνη προχώρησε στη δίωξη του τούρκου δράστη Αλπαρσλάν Τσελίκ, που φέρεται να σκότωσε τον πιλότο όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα αξιωματούχος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top