Πολιτική

Άγριος καβγάς Τσίπρα-Θεοδωράκη για τις offshore και τον Τσοχατζόπουλο

2536846-735x459.jpg

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Στ. Θεοδωράκη ότι είναι συνήγορος του απόντος προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κ. Θεοδωράκη να ανταπαντά πως υπάρχουν στο επιτελείο του πρωθυπουργού άνθρωποι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δεν ήξερα ότι όταν έφευγε ο κ. Μητσοτάκης άφηνε στο πόδι του τον κ. Θεοδωράκη, είπε στην αρχή της δευτερομιλίας του ο πρωθυπουργός. «Υπερψηφίσατε κ. Θεοδωράκη την δήθεν σκανδαλώδη διάταξη όμως ήσασταν αυτοί που βγάζατε ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Δύο συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα ήθελα να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάνε οι αντίπαλοί σας. Εμείς δεν είπαμε να υπάρξει νομοθέτηση αλλά δέσμευση ότι οι κύριες καταθέσεις των βουλευτών δεν μπορεί να είναι στο εξωτερικό. Το Ποτάμι δεν χρειάζεται δάνεια κακής παλιάς πολιτικής. Τα δάνεια της παλιάς κακής πολιτικής τα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν διωχθεί, που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα» ανταπάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Τότε υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση. Οι βουλευτές και το προεδρείο της Βουλής ζήτησαν από τον κ. Θοεδωράκη να ανακαλέσει ή να πει ονόματα.

Μετά τη διακοπή ο κ. Θεοδωράκης δεν είπε ονόματα και δεν ανακάλεσε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου έδωσε εντολή να διαγραφούν όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Κάποιοι εκπλήσσονται με μία αλήθεια. Οι βασικότεροι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου είναι στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είτε σε υπουργικές θέσεις, είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Είναι ζητήματα που τα έχουμε πει και τα ξέρει και η πλειονότητα των βουλευτών» είπε στην παρέμβαση του ο κ. Θεοδωράκης.

Το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Μπορούσε να πει ότι είπε μια κουβέντα παραπάνω. Του δόθηκε η ευκαιρία. Είπε ότι στελέχη που έχουν καταδικαστεί γιατί κλέψαν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι συκοφαντία.  Λυπάμαι για εσάς».

Η Τασία Χριδτοσουλοπούλου παρενέβη και είπε ότι η αναφορά του Θεοδωράκη είναι προσβλητική και θα διαγραφεί. «Είναι δική μου εξουσία», είπε στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές από το Ποτάμι.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top