Πολιτική

Αιχμές Μητσοτάκη μετά το Brexit: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα

5808001AE5A34DA80E7CB68725B33B96.jpg

“Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά – λαϊκισμού στην πολιτική”

Aιχμές για λαϊκισμό στην Ευρώπη άφησε ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το Brexit, αλλά και το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την ΕΕ, σε μία νέα περίοδο του μετά – λαϊκισμού στην πολιτική» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή την έξοδο
της Βρετανίας από την ΕΕ έκανε λόγο για στιγμές δοκιμασίας. «Η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ ήταν ατυχής, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τώρα εξαρτάται από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ. Αλλά αποτελεί και ευθύνη των υπόλοιπων 27 κρατών – μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης» σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε όμως, «ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους.»

«Είναι υποχρέωση του
Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί» κατέληξε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top