Ελλάδα

Αιφνιδιαστικές αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο – Ανησυχία για νέο «κύμα»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τρεις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν χθες, Σαββάτο και σήμερα, Κυριακή το πρωί, στις ακτές της βόρειας Λέσβου και ανοικτά της Μυτιλήνης, αναστάτωσαν τις Αρχές.

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με το lesvosnews, γιατί ήρθαν να διακόψουν ένα σερί ησυχίας επί δέκα μέρες, κατά τις οποίες αποβιβάσθηκαν λιγότερα από 50 συνολικά άτομα.

Αλλά και γιατί έδειξαν ότι στη δύσκολη περιοχή του Μπεχράμ Καλέ (αρχαίας Άσσου), απέναντι από την περιοχή μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μήθυμνας (Μολύβου), απ’ όπου πέρυσι ξεκίνησαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έπειτα από μια φαινομενικά ήσυχη περίοδο πολλών μηνών, άρχισε να υπάρχει κινητικότητα.

«Ανησυχητική κινητικότητα, γιατί δείχνει πως η τουρκική πλευρά σταμάτησε να ελέγχει διόδους μεταναστών προς τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο» έλεγε σήμερα ανώτερο στέλεχος των ελληνικών διωκτικών αρχών. Χθες, στο λιμάνι της Μήθυμνας, αποβιβάσθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που τους περισυνέλεξε, 60 άτομα.

Σήμερα Κυριακή άλλη μια βάρκα με 35 άτομα έφτασε στη Σκάλα Συκαμνιάς. Την ίδια ώρα, ανοικτά της Μυτιλήνης σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα με 13 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες.

Στη βάρκα επέβαινε και ο Τούρκος διακινητής τους, ο οποίος και συνελήφθη.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top