Ελλάδα

Αιγύπτιος αεροπειρατής: Μην με εκδόσετε, θα με δολοφονήσουν

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

O Αιγύπτιος Σεϊφ Ελτίν Μουσταφά που στις 29 Μαρτίου είχε πραγματοποιήσει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών, παρακάλεσε τον Κύπριο δικαστή που εξετάζει το αίτημα για έκδοση του στη χώρα του,  να πει ένα δυνατό “όχι” στην υποστήριξη που δίδεται από την κυπριακή κυβέρνηση στο “αιγυπτιακό στρατιωτικό καθεστώς”.

Αν εγκριθεί το αίτημα για έκδοσή του ισχυρίστηκε  πως θα σταλεί στην Αίγυπτο  το μήνυμα ότι όλα μπορούν να γίνουν στο όνομα της εξουσίας. Υποστήριξε ότι οι κυπριακές αρχές θέλουν να τον στείλουν να “βασανιστεί και δολοφονηθεί από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας”.

Σε 20σέλιδη γραπτή δήλωση του, που ανέγνωσε στα αραβικά, και μετάφραση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του, και επιβεβαίωνε τη μετάφραση μεταφραστής του Δικαστηρίου, ο Μουσταφά ανέφερε επίσης ότι αυτό που έκανε ήταν ειρηνικό και χρησιμοποίησε τέχνη, πονηριά και εξυπνάδα για να εκθέσει την πραγματικότητα του “αιματηρού πραξικοπήματος μπροστά στους επικριτές του που θα βασανιστούν μέχρι θανάτου, όπως η περίπτωση του Giulio Regeni”.

Ανέφερε ακόμα πως είχε δώσει στον πιλότο την επιλογή προσγείωσης στην Τουρκία, ή Ελλάδα ή Κύπρο, ενώ κατευθυνόταν στην Ιταλία, όπου όπως είπε θα ζητούσε πολιτικό άσυλο και θα εξέθετε τα όσα γνώριζε για την υπόθεση Giulio Regeni.

Ο  Μουσταφά ανέφερε επίσης ότι έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε ότι ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τον είχε χαρακτηρίσει ασταθή και ότι έκανε την αεροπειρατεία για να αναζητήσει την πρώην σύζυγο του, την οποία δεν είχε κανένα λόγο και κανένα σχέδιο να δει, επειδή όπως εξήγησε δεν θα έδινε στον πιλότο τη δυνατότητα επιλογής από πού να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top