Διεθνή

Αιματηρή επίθεση σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία

palest-735x459.jpg

Τρεις αξιωματικοί της ιορδανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δύο άλλα μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον ενός γραφείου της υπηρεσίας σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στα περίχωρα της ιορδανικής πρωτεύουσας, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η ιορδανική τηλεόραση, που επικαλείται κυβερνητικό εκπρόσωπο, χαρακτήρισε το συμβάν τρομοκρατική επίθεση που συνέβη στις 7 π.μ., χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες.

Ο καταυλισμός Μπακά’α είναι ο μεγαλύτερος στην Ιορδανία, όπου ένα μεγάλο μέρος των επτά και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων είναι απόγονοι παλαιστινίων προσφύγων που διέφυγαν μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμαντ αλ-Μομάνι δήλωσε πως η επίθεση είχε στόχο ένα τοπικό γραφείο της υπηρεσίας πληροφοριών στον καταυλισμό όπου ζουν πάνω από 70.000 πρόσφυγες. Εκτός από τους τρεις αξιωματικούς, σκοτώθηκαν επίσης ένας φύλακας και ένας λειτουργός τηλεφωνικού κέντρου.

Νωρίτερα φέτος μια μεγάλη επιχείρηση ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στη βόρεια πόλη ‘Ιρμπιντ κατά την οποία πολλοί υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top