Διεθνή

Ακροδεξιές συναντήσεις στην κορυφογραμμή των Άλπεων

%CE%A7%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CF%84%CF%82-%CE

Στην κορυφή «Τσουγκσπίτσε» στις Άλπεις, σε ύψος 2.962 μέτρων θα συναντηθούν σήμερα ο αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και η ομόλογός του του γερμανικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» Φράουκε Πέτρι. Για την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματίζεται συνάντηση του ίδιου με την αρχηγό του γαλλικού Πατριωτικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στη Βιέννη.

Όπως αναφέρεται από το Κόμμα των Ελευθέρων η σημερινή συνάντηση Στράχε-Πέτρι έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς τα δύο κόμματα «υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή συνεργασία, ωστόσο απορρίπτουν το συγκεντρωτικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ οι συνομιλίες των δύο, θα αποτελέσουν αφετηρία για κοινά προγράμματα και στόχους.

Η συνάντηση του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε την ερχόμενη Παρασκευή με την αρχηγό της γαλλικής ακροδεξιάς, η οποία εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με καλές πιθανότητες να αναδειχθεί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017, νέα πρόεδρος της Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Βιέννη, με τίτλο «Πατριωτική Άνοιξη» και με θέμα «Συνεργασία για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ευρώπη».

Και οι δύο συναντήσεις φέρεται να εντάσσονται στις προθέσεις του Κόμματος των Ελευθέρων για τη στενότερη διαδικτύωση των ευρωπαικών κομμάτων αυτού του χώρου, και στο πλαίσιο αυτό είχαν υπάρξει συναντήσεις των ηγεσιών τους για ένα συντονισμό τους, πριν τις τελευταίες Ευρωεκλογές του Μαίου του 2014.

Η αρχηγός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, Φράουκε Πέτρι είχε βρεθεί στη Βιέννη ως προσκεκλημένη του Κόμματος των Ελευθέρων στο εκλογικό «πάρτι» τους το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 22 Μαίου, στις οποίες ο υποψήφιος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, έχασε οριακά (49,7 ο/ο) έναντι του αντιπάλου του, του υποψήφιου των Πράσινων και , κανονικά, μελλοντικού ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υποψήφιος του, Νόρμπερτ Χόφερ, όπως επίσης ένας»πολίτης-ψηφοφόρος», κατέθεσαν προχθές στο Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, προσφυγή, που περιλαμβάνει 150 σελίδες, κατά του εκλογικού αποτελέσματος, επικαλούμενοι «προβλήματα, λάθη και παρανομίες, χωρίς τα οποία ο Χόφερ θα μπορούσε να ήταν ήδη πρόεδρος».

Σε σχέση με την παρουσία της Φράουκε Πέτρι στο εκλογικό «πάρτι» των Ελευθέρων, ο Στράχε είχε επιβεβαιώσει, σε δηλώσεις του, την επίσημη συνεργασία του κόμματός του με την Εναλλακτική για τη Γερμανία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Εναλλακτική για τη Γερμανία γιόρτασε μαζί μας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top