Οικονομία

Ακτοπλοΐα: Εννέα στα δέκα λιμάνια είναι προβληματικά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Το 90% των ελληνικών λιμανιών σύμφωνα με τους ακτοπλόους είναι προβληματικά και τα αναγκαία έργα χρονοβόρα και υψηλού κόστους.

«Για μία ακόμα φορά τονίζουμε την ανάγκη λήψης μέτρων. Τα λιμάνια μας θα είναι ο κυριότερος ανασχετικός παράγοντας των μελλοντικών εξελίξεων στην εξυπηρέτηση των νησιών μας» επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων και προσθέτουν:

«Σε ό,τι αφορά στις λιμενικές υπηρεσίες επισημαίνουμε την ανυπαρξία έργων και την αδυναμία των λιμενικών ταμείων στην εκτέλεση έργων συντήρησης και βελτιώσεων των λιμενικών μας υπηρεσιών. Είναι απαραίτητος ο έλεγχος των λιμενικών τελών ώστε να εξασφαλίζεται η διάθεση τους σε έργα που να αφορούν στη βελτίωση των λιμενικών υπηρεσιών, προς όφελος των πλοίων μας και των επιβατών. Σε διαφορετική περίπτωση προτείνουμε να μην εισπράττονται, γεγονός το οποίο θα έχει άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων».

Στην ακτοπλοΐα έχουν προστεθεί τέσσερα νέα πλοία ενώ παρατηρείται και αύξηση των δρομολογίων λόγω επέκτασης της περιόδου λειτουργίας των ταχυπλόων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top