Πολιτική

Αλεξιάδης: Όλα τα νοσηρά φαινόμενα τα τελειώνουμε και θα τα αλλάξουμε

87274E37563C84EC5003C49B21EAA027.jpg

«Στην Πάτρα μιλήσαμε σε 35 φορείς αλλά δεν μας γιουχάρανε και γι’ αυτό δεν έπαιξε στα ΜΜΕ»

Κριτική στη ΝΔ ότι δεν έκανε τίποτα ως κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής άσκησε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 44 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Ο αγώνας για
πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου καύσιμων και καπνικών ξεκίνησε, δεν εχει τελειώσει, αλλά θα τον δώσουμε μαζί με την κοινωνία» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης. Όπως είπε, «όλα τα νοσηρά φαινόμενα τα τελειώνουμε και θα τα αλλάξουμε».

«Να είστε σίγουροι αν στο τέλος συζήτησης δεν αποδειχτεί ότι κάναμε δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών αυτό το χρόνο και δεν είχαμε αποτελέσματα εγώ θα παραιτηθώ. Από εσάς μια συγγνώμη θα υπάρχει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Στην Πάτρα μιλήσαμε σε 35 φορείς αλλά δεν μας γιουχάρανε και γι’ αυτό δεν έπαιξε στα ΜΜΕ» δήλωσε δε με νόημα.

Επιχειρώντας να αποσείσει τις αιτιάσεις ΝΔ ότι τα αποτελέσματα του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι πενιχρά, ο Τρύφων Αλεξιάδης παρέθεσε και σχετικά στοιχεία της γενικής γραμματείας Εσόδων.

«Πριν το Δεκέμβριο του 2012 τι έκανε η ΝΔ με τη λίστα Λαγκάρντ;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Είναι λάθος η ΝΔ να προσπαθεί δημιουργήσει θέμα στην κυβέρνηση για φορολογική πολιτική γιατί η σύγκριση είναι καταλυτική, και αποδεικνύει τεράστια αναπάντητα ερωτήματα για την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ» πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι το ΣΔΟΕ «δεν διαλύεται, αλλά αναβαθμίζεται».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top