Αθλητισμός

Αλλάζει εσπευσμένα η διαδρομή της Πίστας GP της Βαρκελώνης

catalunya.jpg

Μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού αναβάτη της Moto2 Luis Salom, η διαδρομή της πίστας της Καταλωνίας (Βαρκελώνη) αλλάζει. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για όλο το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Gran Premi Monster Energy de Catalunya θα διεκπεραιωθεί κανονικά, όπως ανακοίνωσε η DORNA. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν η οικογένεια του Salom, οι οδηγοί, οι ομάδες και η Επιτροπή Ασφαλείας GP.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη σχεδίαση της πίστας: θα χρησιμοποιηθεί η διαδρομή της Φόρμουλα 1, η οποία χρησιμοποιεί μια πολύ πιο κλειστή γωνία στην Κ10, η οποία μοιάζει περισσότερο με φουρκέτα.

Επίσης στην Κ12, αντί οι αναβάτες να ακολουθήσουν την ως σήμερα ροή της στροφής, θα περνούν από το σικέην που χρησιμεύει για να μειώνει την ταχύτητα των μονοθέσιων της F1. Πρόκειται για μια κλειστή δεξιά που ακολουθείται από ένα ζευγάρι δύο κλειστών στροφών, μιας δεξιάς και αμέσως μετά μιας αριστερής.

Προκειμένου να συνηθίσουν οι αναβάτες τη νέα σχεδίαση, όλες οι κατηγορίες θα έχουν 15 λεπτά επιπλέον χρόνο στα 3α Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP3).

Αυτό σημαίνει ότι η FP3 της Moto3 θα ξεκινήσει στις 9:40 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει ως τις 10:35. Η FP3 των MotoGP από τις 10:50 ως τις 11:50 και η FP3 της Moto2 από τις 12:05 ως τις 13:05μμ.

catalunya.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top