Ελλάδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Από τον καύσωνα στις βροχές

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Συγκεκριμένα, σήμερα Σαββάτο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές μόνο νεφώσεις. 

Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και το νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν βροχές οι οποίες σταδιακά από το πρωί θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και θα συνδιαστούν με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς μεταβαλόμενης διεύθυνσης ανέμους. Στην δυτική Κρήτη, τις Σποράδες, και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθεί ανάλογη ενίσχυση των φαινομένων από το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις και τοπικά κατά περιόδους θα πνέουν έως θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο τα νησιά του βορείου Ιονίου και τη Θεσαλία από 21 έως 33, στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 19 έως 30, στα νησιά του νοτίου Ιονίου από 21 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 36.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξαίρεση τον Θερμαϊκό όπου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως στις περιοχές νοτιότερα της Λέσβου θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στις Δυτικές Κυκλάδες και τις θαλάσσιες περιοχές δυτικότερα των Κυκλάδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στις υπόλοιπές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα οι αρχικά μεταβαλόμενοι άνεμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα γίνουν προς το βράδυ νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο οι αρχικά ανατολικοί και βορειοανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από συνεχώς ματαβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τοπικά και κατά περιόδους θα ενισχύονται σημαντικά με ριπές ανέμων που θα φτάνουν στην κατηγορία των σχεδόν θυελλωδών (7 μποφόρ).

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες όμως σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 7 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top