Οικονομία

Αναμονή 115 ημέρες για την εξόφληση των ιδιωτών από το Δημόσιο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Υπερδιπλασιάστηκε φέτος ο χρόνος εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες συγκριτικά με πέρυσι, καθώς κατά μέσο όρο ανέρχεται στις 115 μέρες από 49 ημέρες το 2015.

Την ίδια ώρα επιδείνωση εμφανίζουν και οι συναλλαγές μεταξύ εταιρειών με τον σχετικό χρόνο να έχει υπερδιπλασιασθεί, ενώ και οι τελικοί καταναλωτές φαίνεται να έχουν επιστρέψει και αυτοί στην εποχή του «τεφτεριού» και του «βερεσέ», όπως αναφέρει η «Καθημερινή». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «European Payment Report 2016» -η οποία έγινε μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2016 σε 9.440 επιχειρήσεις σε 29 χώρες στην Ευρώπη- επιβεβαιώνεται το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια για ανάπτυξη. Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην Ελλάδα ο πραγματικός χρόνος πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 115 μέρες έναντι 49 ημέρες που ήταν το 2015. Μεταξύ των 29 χωρών που διεξήχθη η έρευνα η Ελλάδα έρχεται δεύτερη σε ό,τι αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμών του Δημοσίου προς ιδιώτες, καθώς στην πρώτη θέση σταθερά βρίσκεται η Ιταλία, με 131 μέρες το 2016. 

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο μηδενισμός των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κατά το επόμενο 12μηνο. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top