Ελλάδα

Ανανέωσε την άδεια ασθένειας του ο αντεισαγγελέας που έχει την υπόθεση Βγενόπουλου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ανανέωσε για μικρό χρονικό διάστημα ολίγων ημερών την άδεια ασθένειας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Καραγιάννης, στον οποίο έχει χρεωθεί η μηνυτήρια αναφορά του πρόεδρου του ομίλου Marfin Investment Group, Ανδρέα Βγενόπουλο, σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Όπως είναι γνωστό, η διερεύνηση του περιεχομένου της μηνυτήριας αναφοράς αρχικά είχε ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Α.Π. Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία από την αρχή του τρέχοντος δικαστικού έτους και πριν ξεσπάσει η αντιδικία αυτή είχε οριστεί ως υπεύθυνη για την έρευνα σε βάθος  δικαστικών λειτουργών, από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Υπενθυμίζεται ότι κυρία Σπυροπούλου αμέσως μόλις χρεώθηκε τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου, υπέβαλε δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της επικαλούμενη το γεγονός ότι ο γιος της εργάζεται σε επιχειρηματικό όμιλο στον οποίο είχε διατελέσει διευθυντής ο εκ των στενών συνεργατών του εν λόγω επιχειρηματία Μάρκου Φόρου.

Όπως επισήμανε η κυρία Σπυροπούλου ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε με τον επίμαχο επιχειρηματία, ούτε με τον στενό συνεργάτη του, αλλά αποφάσισε για λόγους ευπρέπειας να απέχει από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να μη δοθεί αφορμή αμφισβήτησης για την αντικειμενικότητα και την ευθυκρισία της και για να μην τεθεί σε αμφιβολία το απροκατάληπτο της κρίσης της.

Στην συνέχεια, όπως προκύπτει και από το βούλευμα του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτό το αίτημα αποχής της από την εν λόγω υπόθεση, η αναφορά του κ. Βγενόπουλου έφτασε στα χέρια της την 20ή Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή και  στις 24 Μαίου υπέβαλε τη δήλωση αποχής της.

Μετά από αυτά, ο κατά σειρά επόμενος εισαγγελέας ανέλαβε ο Παναγιώτης Καραγιάννης, ο οποίος ήταν σε άδεια ασθενείας και η οποία ανανεώθηκε. Πάντως, έως τώρα ο κ. Καραγιάννης δεν έχει αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top