Ελλάδα

Αναστασιάδης-Ακιντζί: Έδωσαν χέρια και έκλεισαν ραντεβού για τις 8 Ιουνίου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Για τις 8 Ιουνίου καθόρισαν την επόμενη συνάντηση τους οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο «Σπίτι της Συνεργασίας» στη νεκρή ζώνη, στο πλαίσιο δικοινοτικής εκδήλωσης που συμμετείχαν 50 Ελληνοκύπριοι και 50 Τουρκοκύπριοι μαθητές και μαθήτριες.

 Όπως σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης στις 8 Ιουνίου θα επαναρχίσει εντατικός διάλογος ενώ στόχος παραμένει η κατάληξη σε συνολικό περίγραμμα λύσης του Κυπριακού ως το τέλος του 2016. Νωρίτερα οι δύο ηγέτες συνομίλησαν με τους μαθητές και παρακολούθησαν την δραστηριότητα τους Απευθυνόμενοι ο ένας στον άλλο και οι δύο προς τα παιδιά σημείωσαν πως είναι φίλοι και στόχος τους είναι να λύσουν το κυπριακό ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε ένα νησί ειρήνης και συνεργασίας.

ANASTASIADIS%20AKINTZI%201.jpg  

Τα παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τους υποδέχθηκαν με καλωσόρισμα στα τουρκικά και στα ελληνικά. Πρώτος μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά, είπε ότι το πρόβλημα στην Κύπρο ξεκίνησε πριν αυτά γεννηθούν, ωστόσο είναι αυτά που ζουν τις συνέπειες. Ακόμη, τόνισε ότι τα παιδιά, σε αντίθεση με τους μεγάλους, μπορούν εύκολα να συνεργαστούν. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «οι όποιες διαφορές δεν μας ανατρέπουν από το να ζήσουμε ειρηνικά σε μία ενωμένη πατρίδα». «Η ξεχωριστή παράδοση και γλώσσα», συνέχισε, «είναι πλούτος για όλους μας. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με αγάπη και σεβασμό». Στόχος μας, είπε ο κ. Ακιντζί, είναι να φτάσουμε σε λύση μέχρι το τέλος του έτους, αφού δεν θέλουμε να ζήσετε κι εσείς όσα άσχημα ζήσαμε κι εμείς. «Θέλουμε να σας αφήσουμε μία από τις πιο καλές χώρες του κόσμου, την ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

ANASTASIADIS%20AKINTZI%202.jpg

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μουσταφά Ακιντζί, είναι η γενιά που φεύγει, αλλά τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας. «Νιώθω πιο βαριά την ευθύνη, με τον φίλο μου τον Μουσταφά να εργαστούμε πιο εντατικά, για να επανενώσουμε την Κύπρο και να δημιουργήσουμε συνθήκες να ζήσουν ειρηνικά ο Μουσταφά, ο Κώνσταντίνος, ο Αχμέτ και Άντρεα .Ελπίζουμε, συνέχισε, ότι τους επόμενους μήνες θα μπορούμε να σας κοιτούμε στα μάτια και να σας λέμε ότι σας δώσαμε μια πατρίδα με μέλλον».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top