Ελλάδα

Αναστασιάδης-Ακιντζί: Κοινό όραμα για λύση του Κυπριακού

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την ελπίδα ότι η παρούσα διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό μπορεί να οδηγήσει σε μια λύση το συντομότερο δυνατόν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του κατά τη δικοινοτική εκδήλωση, που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Cyprus Academic Dialogue» με θέμα «Η ζωή σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο», στην οποία παρευρέθηκε και μίλησε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέλυσε με λεπτομέρεια τα οφέλη από μια λύση του Κυπριακού, λέγοντας ότι με τον κ. Ακιντζί μοιράζονται το ίδιο όραμα, δηλαδή να παρουσιάσουν στο λαό μια διαρκή, βιώσιμη και λειτουργική λύση, προσθέτοντας ότι συμφωνούν πως η λύση πρέπει να είναι σαφής και χωρίς εποικοδομητικές ασάφειες.

Στη δική του ομιλία, ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να βλέπουν οι μεν τους δε, όχι ως εχθρούς, αλλά ως μελλοντικούς εταίρους.

Αφού ανέλυσε ειδικά τα οικονομικά οφέλη της λύσης, είπε ότι η λύση πρέπει να είναι στη βάση της Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας, της πολιτικής ισότητας και στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης του Φεβρουαρίου του 2014.
Τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς φυσικού αέριου και ηλεκτρισμού μέσω Τουρκίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο χρόνος μέχρι το τέλος του έτους είναι κρίσιμης σημασίας, προσθέτοντας ότι αν έρθει το 2017 χωρίς λύση μπορεί να χαθεί η ευκαιρία, λόγω των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο το 2018.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top