Διεθνή

Αναστασιάδης: Ενθαρρυντική η πρόοδος στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων

adsda.jpg

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί, συνέχισαν σήμερα την συζήτηση θεμάτων, που άπτονται των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις ομόσπονδες πολιτείες.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι διαπιστώνει «ενθαρρυντική πρόοδο» στα θέματα των εσωτερικών συνεργασιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις ομόσπονδες πολιτείες.

Είπε ότι συνεχίζεται η συζήτηση όσον αφορά τις αρμοδιότητες σύναψης διεθνών συμβάσεων, προσθέτοντας ότι για τις ομοσπονδιακές αρμοδιότητες διεξάγεται ξεχωριστός διάλογος από τους διαπραγματευτές κυρίους Μαυρομμάτη και Ναμί.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι πρόωρο να γίνεται συζήτηση για τις συμφωνίες, που έχει συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς. Αυτό, πρόσθεσε, είναι ξεχωριστό θέμα.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι εννέα οι δέσμες των θεμάτων και συνεπώς, επεσήμανε, «δεν μπορεί κάποιος να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα από την πρόοδο στα θέματα που συζητούνται τώρα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top