Ελλάδα

Αναστάτωση στο γηροκομείο Αθηνών: Να μην μεταφερθούν εκεί ηλικιωμένοι ζητά η Περιφέρεια

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας στους 36 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στο κτίριο «Βασίλισσα Όλγα», του γηροκομείου Αθηνών έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να τους μεταφέρει στο κεντρικό κτίριο.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής στις 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών  έλεγχος από κλιμάκιο Κοινωνικών Συμβούλων  και διαπιστώθηκε η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την υγιεινή, ασφαλή και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων, με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, το κλιμάκιο των κοινωνικών συμβούλων ενημερώθηκε μετά από τις σχετικές καταγγελίες που ερεύνησε ότι επίκειται η μεταφορά των ηλικιωμένων, λόγω ανακαίνισης του κτιρίου «Βασίλισσα Όλγα».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, είναι το πιο πρόσφατα ολικά ανακαινισμένο, από τα τρία κτίρια που φιλοξενούν τους ηλικιωμένους και το μόνο που διασφαλίζει την ύπαρξη ζεστού νερού, ενώ το κτίριο «Εστία», στο οποίο μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Παρ΄ όλα αυτά δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εσπευσμένα και οι τριανταέξι  φιλοξενούμενοι από το «Βασίλισσα Όλγα», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ αυτών και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Τελικά η κ. Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση του Γηροκομείου οφείλει να διακόψει άμεσα τη διαδικασία μετακίνησης των ηλικιωμένων, ενώ έχει  προθεσμία 10 ημερών για την επαναφορά όσων μετακινήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνταν.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top