Διεθνή

Άνοιξαν οι κάλπες των προκριματικών εκλογών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

58C420DBA6223FE8E518C0D6588E935C.jpg

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, τα αμερικανικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον ξεπέρασε το όριο στον αριθμό των εκλεκτόρων που της εξασφαλίζει ότι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ για λογαριασμό ενός μεγάλου κόμματος.

Άνοιξαν την Τρίτη οι κάλπες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού των αμερικανικών προκριματικών εκλογών στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, τα αμερικανικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον ξεπέρασε το όριο στον αριθμό των εκλεκτόρων που της εξασφαλίζει ότι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ για λογαριασμό ενός μεγάλου κόμματος.

Οι τελευταίες αυτές εκλογές μιας μακράς διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες γίνονται σε έξι πολιτείες: Καλιφόρνια, Νιού Τζέρσεϊ, Νιού Μέξικο, Μοντάνα, Νότια Ντακότα και Βόρεια Ντακότα. Θα ακολουθήσει η εποχή των συνεδρίων στα τέλη Ιουλίου, στο Κλίβελαντ για τους Ρεπουμπλικάνους και στην Φιλαδέλφεια για τους Δημοκρατικούς, όπου οι εκλέκτορες θα εκλέξουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, είναι ήδη σίγουρο ότι θα αποτελέσει τον αντίπαλο του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ωστόσο η ίδια δεν μίλησε για νίκη της, θέλοντας να διατηρήσει την κινητοποίηση των υποστηρικτών της κατά την τελευταία αυτή «Σούπερ Τρίτη» των προκριματικών εκλογών σε έξι πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, όπου ελπίζει να καταγάγει μια συμβολική νίκη απέναντι στον Γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, η οποία θα της επιτρέψει να μπορέσει να συσπειρώσει καλύτερα το στρατόπεδό της των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top