Ελλάδα

Ανωμοτί κατάθεση έδωσε ο Βγενόπουλος

35.medium.jpg

Έγγραφη ανωμοτί κατάθεση έδωσε ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο επιχειρηματίας παρέμεινε για λίγα λεπτα στο ανακριτικό γραφείο και αποχωρώντας επανέλαβε παλαιότερη δήλωση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «άνθρακες ο θησαυρός».

Στη δήλωση του ο επιχειρηματίας τόνισε ότι: «Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010».

Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε: «Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπαρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά άνθρακες ο θησαυρός» και πρόσθεσε: «Εχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά , σύμφωνα με τις Κυπριακές αρχές, στην ακριβή ή μη απεικόνιση των ελληνικών ομολόγων στα ενημερωτικά δελτία της Λαϊκής Τράπεζας στο διάστημα 2009-2010.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top