Πολιτική

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ χωρίς νόημα 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των απελάσεων στην τροπολογία Μουζάλα

Αντάρτικο χωρίς νόημα έκαναν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με επιστολή τους απειλούσαν ότι εάν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν απέσυρε την τροπολογία του για τις απελάσεις θα την καταψήφισαν.

Ωστόσο οι 5 βουλευτές Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης, και Χριστόφορος Παπαδόπουλος,  την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας  δεν ζήτησαν τον λόγο για να εκφράσουν την διαφωνία τους και να διαφοροποιηθούν. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Έτσι η τροπολογία ψηφίσθηκε από ένα βροντερό «ΝΑΙ» από τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τη σύσσωμη γνώμη των βουλευτών των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Ο αναπτυξιακός νόμος ψηφίσθηκε, μετά από την διεξαγωγή ονομαστική ψηφοφορίας επί της Αρχης από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ τον καταψήφισαν 101 βουλευτές και 12 «παρών» από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Επίσης τα άρθρα 3, 7 και 67 του αναπτυξιακού νόμου, που και αυτά είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία από το κόμμα της ΧΑ, ψηφίσθηκαν ως εξής:

Το άρθρο 3 του νομοσχεδίου ψηφίσθηκε από 234 βουλευτές, «κατά» ψήφισαν 31 βουλευτές.
Το άρθρο 7 ψηφίσθηκε από 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «κατά» ψήφισαν 113 βουλευτες.
Και το άρθρο 67 ψηφίσθηκε από 152 βουλευτές, «κατά» 101 βουλευτές και 12 «παρών».

mnm-vouleton-siriza-1 mnm-vouleton-siriza-2 mnm-vouleton-siriza-3

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top