Διεθνή

Ανθρώπινη αλυσίδα περικύκλωσε την αμερικανική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία

ED100EA9FD18C1ABCA555DF7E29FACD7.jpg

Τη διαδήλωση οργάνωσε η συμμαχία «Σταματήστε το Ραμστάιν – Όχι στον Πόλεμο με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη», που καταγγέλλει ότι η βάση Ραμστάιν μεταβιβάζει τις πληροφορίες μεταξύ των κέντρων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και των drones που πραγματοποιούν βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή.

Χιλιάδες διαδηλωτές σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά της βάσης Ραμστάιν της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη νοτιοδυτική Γερμανία σήμερα, για να διαμαρτυρηθούν για τις επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ με μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.

Τη διαδήλωση οργάνωσε η συμμαχία «Σταματήστε το Ραμστάιν – Όχι στον Πόλεμο με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη», που καταγγέλλει ότι η βάση Ραμστάιν μεταβιβάζει τις πληροφορίες μεταξύ των κέντρων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη και τη Συρία.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι 3.000 έως 4.000 άνθρωποι σχημάτισαν την ανθρώπινη αλυσίδα κοντά στη βάση, όπου στεγάζεται το επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για 5.000 έως 7.000 ανθρώπους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top