Διεθνή

Αντιδράσεις για το tweet Τεξανού πολιτικού μετά το μακελειό στο Ορλάντο

C6A1F42EE2905087DFE968C5477381C4.jpg

Μήνυμα που αναρτήθηκε σο Twitter διέγραψε το γραφείο του αντικυβερνήτη του Τέξας Νταν Πάτρικ, Ρεπουμπλικάνου κι ευαγγελικού χριστιανού. Το μήνυμα αναρτήθηκε λίγο μετά το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντας και πολλοί το θεώρησαν προσβλητικό και αναίσθητο.

Μήνυμα που αναρτήθηκε σο Twitter διέγραψε το γραφείο του αντικυβερνήτη του Τέξας Νταν Πάτρικ, Ρεπουμπλικάνου κι ευαγγελικού χριστιανού. Το μήνυμα αναρτήθηκε λίγο  μετά το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντας και πολλοί το θεώρησαν προσβλητικό και αναίσθητο.

«Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει» («Μην πλανάστε, ο Θεός δεν κοροϊδεύεται. Γιατί ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει»), ανέφερε το απόσπασμα της Αγίας Γραφής που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πάτρικ στο Twitter, λίγες ώρες μετά το μακελειό με 50 ανθρώπους νεκρούς. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morning News, το μήνυμα αυτό είχε προγραμματιστεί να αναρτηθεί πολύ πριν από την επίθεση στο Ορλάντο.  Το γραφείο του Πάτρικ, το οποίο συνηθίζει να αναρτά αποσπάσματα της Βίβλου κάθε Κυριακή στο Twitter, διέγραψε το συγκεκριμένο μήνυμα και το αντικατέστησε με ένα άλλο απόσπασμα.

Ωστόσο, το διαγραμμένο tweet του πολιτικού, που έχει καταδικάσει στο παρελθόν τους γάμους μεταξύ gays, προκάλεσε την οργή πολλών. «Ατιμάζεις την πολιτεία σου σε αυτή τη στιγμή εθνικού πένθους. Οφείλεις να παραιτηθείς», έγραψε ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ, Τζορτζ Τακέι, στο Twitter.

Η οργάνωση του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία του Τέξας προέτρεψε τον Πάτρικ να ζητήσει συγγνώμη αμέσως, με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Πάτρικ βρίσκεται εκτός ΗΠΑ και δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση ή μήνυμα στο ίντερνετ..

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top