Πολιτική

Αντιπολίτευση: Κυβερνητικό Βατερλό η διάταξη για τις offshore

Δεδομένου ότι η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στο ΦΕΚ, ακόμα και μία μόνον ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore

VIDEO

7E49037E13E88D66BB184CF67E676E89.jpg

Μαζεύει τις πολιτικές Off Shore το Μαξίμου μετά την κατακραυγή

«Βατερλό άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζουν στην αντιπολίτευση την υπαναχώρηση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διάταξη που επιτρέπει εξωχώριες εταιρείες σε κυβερνητικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα.

Στην αντιπολίτευση επαναλαμβάνουν ότι η διάταξη πέρασε κρυφίως στο 7.500 σελίδων πολυνομοσχέδιο, αναρωτιούνται ποιους εξυπηρετεί η επίμαχη διάταξη, ζητώντας ονόματα, ενώ επισημαίνουν ότι όπως αποδείχθηκε οι αναφορές της κυβέρνησης για εναρμόνιση με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος αποδείχθηκαν εκ των πραγμάτων ψεύδη. 

Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με τροπολογία που κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή, η κυβέρνηση φέρνει άλλη ρύθμιση που θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Η απαγόρευση δεν θα αφορά μόνο εξωχώριες εταιρείες, αλλά θα είναι γενική και καθολική.

Η κ. Γεροβασίλη
ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη στη Βουλή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, δεδομένου ότι η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνον ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore. 

Πάντως, την Τρίτη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιχείρησε να αντικρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα, παρά τις αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα το εξώφυλλο της Αυγής.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top